Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Ελευθερία Δαουλτζή

Η Ελευθερία Δαουλτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές κλασικής μουσικής και πιάνου σε ηλικία 7 ετών, και σε ηλικία 19 ετών πήρε πτυχίο πιάνου και αρμονίας. Έχει συμμετάσχει στον κύκλο συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας για νέους σολίστ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Saulius Sondesckis.

Το 2006, άρχισε μαθήματα στο κανονάκι με τον Ευγένιο Βούλγαρη, κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δασκάλους της Τροπικής Μουσικής, όπως οι Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Ευγένιος Βούλγαρης, Daud Khan Sadozai, Efren Lopez, Hushang Farahani, Ahmet Misirli, Ballake Sissoko, Χάρης Λαμπράκης, και από την τζαζ σκηνή ο Πέτρος Κλαμπάνης. Αποτελεί μέλος του μουσικού σχήματος “Orient Occident” που πειραματίζεται πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου, παντρεύοντάς τες με πολυρυθμικά μοτίβα και σύγχρονες μουσικές επιρροές, που δημιουργούν έναν ιδιόμορφο μουσικό καμβά. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα και κάνει μουσικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακροβατώντας μουσικά ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Κώστας Τσαρούχης

Ο Κώστας Τσαρούχης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1984. Το 2004 ξεκίνησε να ασχολείται με το ούτι με δάσκαλο τον Ευγένιο Βούλγαρη στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Πήρε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Σπ. Ψάχο, ρυθμολογίας με τον Σέργιο Βούλγαρη και θεωρητικών (μακάμ) με τους Χρίστο Τσιαμούλη, Ευγένιο Βούλγαρη και Γιάννη Μπαλαφούτη και είναι μέλος της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών από το 2005. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ούτι με τους Yurdal Tokcan και Haig Yazdjian.

Παράλληλα μαθαίνει κοντραμπάσο με δάσκαλο τον Vilen Karapetyan. Έχει συνεργαστεί με τους Ross Daly, Ευγένιο Βούλγαρη, Fausto Sierakowski, Σενίχ Ούντεγκερ, Χάρη Λαμπράκη, Νίκο Παραουλάκη κ.ά.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τα σχήματα Sazman Orkestar, Ρεφα, The Halay Lamba, Ρεμπετιέν, Inside Out, Chepkalo Projects, TangoRamenoi , MortisHead και με πολλούς άλλους.

Ενδεικτικά έχει συμμετάσχει: Festival international du malouf Constantine στην Αλγερία, Torino Jazz Night, Bar zur Photobastei στη Ζυρίχη, Tatonka Festival στο Fessevillers, Syros Accordion Festival, Xarkis Festival, Balkan June Fest στην Άρτα, SOAS Concert Series στο Λονδίνο
Έχει γράψει μουσική ή έχει συμμετάσχει στις ταινίες : no one there in ruthless happiness (Maria Tsioli 2020), Γράμμα από τον Πόντο (Θωμάς Σίδερης 2019), The city and the city (Christos Passalis, Syllas Tzoumerkas 2021) , EKEI – (Short 2014), Τοπίο με Καλύβα και Δάσος (2020), The Tempest Society (Bouchra Khalili 2016).

Είναι απόφοιτος των Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτος του ΠΜΣ «Ερμηνεία και εκτέλεση παραδοσιακής μουσικής» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Μάνος Αχαλινωτόπουλος

O Μάνος Αχαλινωτόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα, είναι κλαρινετίστας και μουσικός με πολυπληθή δραστηριότητα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Χ. Αλεξίου, Δ. Σαββόπουλος, A. Dinkjian. Έχει εντυπωσιακή διεθνή παρουσία σε πάνω από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο Montreux Jazz Festival, το Φεστιβάλ Sfinks αλλά και σημαντικά θέατρα όπως το Barbican του Λονδίνου. Οι προσκλήσεις από κορυφαίους οργανισμούς όπως το Conservatoire του Παρισιού, όπου έπαιξε και δίδαξε, τα workshops του στο Πήλιο, τη Νέα Ζηλανδία, το Άμστερνταμ αλλά και στο Λαβύρινθο στην Κρήτη αναδεικνύουν τον ρόλο του ως εκπαιδευτή. Από το 1998 και μετά η ενασχόλησή του διαφοροποιείται και εκτός από τις αμιγείς λαϊκές μουσικές του κλαρίνου, ερευνά, συνθέτοντας μουσική και συνεργαζόμενος με μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη τροπική μουσική δημιουργία, τη σύγχρονη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, τις μουσικές προφορικότητες και τις μουσικές τροπικότητες στην έκφραση του κλαρίνου στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Αυτή του τη δραστηριότητα τη συσχετίζει πάντοτε προσπαθώντας να φωτίζει δημιουργικά τόσο τις αλληλεπιδράσεις με τους γειτονικούς μουσικούς πολιτισμούς όσο και με τη σχέση του κλαρίνου με τα πρωιμότερα γηγενή πνευστά (ζουρνάς, γκάιντα, φλογέρα). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μάρθα Μαυροειδή

Η Μάρθα Μαυροειδή αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στην Αθήνα, Εθνομουσικολογία στο Λονδίνο (SOAS) και στο Λος Άντζελες (UCLA), και Σύγχρονη Μουσική στο Conservatorium Van Amsterdam, με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση και του Fulbright Foundation. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή Μουσική με δάσκαλο τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Queen Elizabeth Hall London, Onassis Foundation New York, Εθνική Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α) σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες. Με το Martha Mavroidi Quartet έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου “Γιασεμί”, και του μουσικού σχήματος «Σμάρι». Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο και για παραστάσεις χορού και θεάτρου. Το 2021 συνέθεσε το μουσικό έργο “Το τραγούδι της Κυρά-Δομνίτσας”, μια παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και την μουσική για την παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του F.G.Lorca, μια παραγγελία του Εθνικού Θεάτρου. Το 2022 έγραψε μουσική και συμμετείχε στην παράσταση χορού “Hello to Emptiness” της Γερμανικής ομάδας Mouvoir Dance Company, η οποία παρουσιάστηκε σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Κορέα. Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Η Ροδιά”. Έχει εκδώσει πέντε προσωπικούς δίσκους και ένα βιβλίο με συνθέσεις για φωνητικό σύνολο. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.

Ταξιάρχης Γεωργούλης

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ, με το μπουζούκι. Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο. Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος» με τους Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Ömer Erdoğdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly. Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly, αλλά και ως μέλος του κουαρτέτου του ίδιου, μαζί με τις Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου. Εκτός από τους προαναφερθέντες, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους εξής σπουδαίους μουσικούς: Ahmet Erdoğdular, Zohar Fresco, Μάνος Αχαλινωτόπουλος Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Ανδρίκος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Haig Yazdjian, Τάσος Πούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργος Κλάδης, Μάρθα Μαυροειδή, Derya Türkan, Γιώργος Κοντογιάννης, Νικόλας Παραουλάκης, Αρετή Κετιμέ, Σόλων Λέκκας κ.ά., παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ, στην Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κατάρ κ.α. Πρόσφατα συνίδρυσε με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο το ντουέτο “Beraber”, με το οποίο ερμηνεύουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους. Είναι βασικό μέλος του μουσικού σχήματος «Ακούσματα Ανατολής» του Γιώργου Ψάλτη. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ουτιού της Τυνησίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο μουσικό εργαστήρι του Ross Daly «Λαβύρινθος».

Νικόλας Παλαιολόγος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1984. Από την ηλικία των επτά ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική. Το 1996 έρχεται σε πρώτη επαφή με τα παραδοσιακά όργανα ως μαθητής στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας. Σύντομα εκεί ανακάλυψε τον τεράστιο πλούτο που κρύβεται στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική, αλλά και στις μουσικές των λαών της Μεσογείου και της Ανατολής. Το 2001 γνωρίζει τον κορυφαίο μουσικό, συνθέτη και δάσκαλο Ross Daly από τον οποίο έλαβε μία σειρά μαθημάτων επάνω στην τεχνική των μουσικών οργάνων ούτι και σάζι, στη θεωρία  του ανατολικού συστήματος  μουσικής και στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού. Από τότε αρχίζει την ενασχόλησή του και με άλλα έγχορδα όργανα όπως το πολίτικο λαούτο, Αφγανικό rubab, yayli tanbur, kopuz κ.ά. Το Νοέμβριο του 2008 γνώρισε τον κορυφαίο σολίστα στο ούτι Nasheer Shamma ιδρυτή του “Bait al oud” στο Κάιρο, όπου έπαιξε στον εν λόγω χώρο παρουσιάζοντας το ηχόχρωμα του ουτιού μέσα από δικές του συνθέσεις. Έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ με διάφορα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους με μουσικούς διεθνούς φήμης. Από το 2013 διδάσκει στη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Διδάσκει, επίσης, στο μουσικό σχολείο της Καλαμάτας και σε σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Βαγγέλης Καρίπης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική από μικρή ηλικία σπουδάζοντας ούτι και βυζαντινή μουσική ενώ από 17 ετών άρχισε τη μελέτη των κρουστών. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και τραγουδιστές συμμετέχοντας σε συναυλίες και διεθνή φεστιβάλ. Ανάμεσα τους οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Κυπουργός, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Νταλάρας, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Ara Dinkjian, Zohar Fresco, Theodosii Spassov, Ηaig Yazjian, Loreena McKennitt). Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του στην ελληνική δισκογραφία τα τελευταία 12 χρόνια. To 1997 μαζί με τον Πέτρο Κούρτη και τον Ανδρέα Παππά δημιουργούν το σύνολο κρουστών Κρόταλα και συμμετέχουν σε συναυλίες ανά τον κόσμο. Παρακολούθησε σεμινάρια κρουστών με σημαντικούς μουσικούς του χώρου: Tricy Sankaran, Joe Santos, Jamey Haddad, Ahmet Misirli. Έχει εκδώσει δύο προσωπικά άλμπουμ με τίτλους «Κρουστά» (1995) και «Φωνές Κρουστών» (2005), ενώ συμμετείχε στις ηχογραφήσεις της μουσικής για την τελετή έναρξης και λήξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

Μανώλης Χριστοδούλου

Ο Μανώλης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το πιάνο, μελετώντας την δυτική κλασσική μουσική, αλλά και την ελληνική έντεχνη, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. Παράλληλα μελέτησε την δυτική αρμονία, Ντικτέ αλλά και σολφέζ. Το 2009 ξεκίνησε τη φοίτησή του στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα. Με αφορμή την εισαγωγή του στο τμήμα ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το κανονάκι και η αναζήτησή του στις μουσικές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πήρε μαθήματα από Έλληνες καταξιωμένους δεξιοτέχνες ξεκινώντας με τον Μ. Καρπάθιο αλλά και τον Απ. Τσαρδάκα. Παράλληλα φοίτησε και στο ιστορικό κονσερβατόριο της Κωνσταντινούπολης “ITU”, παίρνοντας και εκεί μαθήματα γύρω από την ανατολίτικη μουσική θεωρία αλλά και το κανονάκι από τούρκους καταξιωμένους μουσικούς και οργανοπαίχτες, όπως ο Tamer Pinarbasi, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τη βυζαντινή μουσική. Ήδη απ’ το 2010 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κυρίως ως οργανοπαίχτης αλλά και μετέπειτα ως δάσκαλος στο κανονάκι. Είναι απ’ τους ιδρυτές του σχήματος «Δυσanatolia» που το 2021 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “After a long time”, είναι μέλος επίσης του μουσικού συγκροτήματος «Ferket el Anwar», των ΚωΓιαMan καθώς και της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2021 συμμετέχει ως μουσικός στην παράσταση “το αγόρι στο θεωρείο” του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Στο χώρο του θεάτρου επίσης θα συνθέσει τη μουσική για την θεατρική παράσταση «Σκηνή 22» που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος του Βόλου. Απ’ το 2020 έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί τις πρώτες προσωπικές του συνθέσεις και με αφορμή τις ηχογραφήσεις αυτών των συνθέσεων το 2023 δημιούργησε το δικό του κουαρτέτο. Έχει παίξει και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία κ.α καθώς και στη τούρκικη και ελληνική κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Νικόλας Κόχιλας

Ο Νικόλας Κόχιλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Πειραιά. Σπούδασε κλασσικό βιολί στο Ελληνικό ωδείο, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Κονσερβατόριο της Γενεύης στην Ελβετία. Η καταγωγή  του από τις Ράχες Ικαρίας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση του με το παραδοσιακό βιολί, σηματοδοτώντας μια νέα φάση στην μουσική του πορεία. Τώρα έχοντας ως βάση του την Αθήνα, διδάσκει βιολί ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Γιώργος Βεντουρής

Ο Γιώργος Βεντουρής γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Πάρο. Σπούδασε κλασική κιθάρα µε τον Αλέξανδρο Ζέρβα, τζαζ κιθάρα µε τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Αποστόλη Λεβεντόπουλο, και κοντραµπάσο µε τον Βαγγέλη Ζωγράφο. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις µε σηµαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Eliza Carthy, Stian Carstensen, Nedyalko Nedyalkov, Yurdal Tokcan, Στάθη Κουκουλάρη, Νίκο Οικονοµίδη). Έχει εµφανιστεί σε διάφορα venues και φεστιβάλ στην Ευρώπη (Jazz Colours Paris, Sargfabrik Vienna, Urkult Festival Sweden) την Αυστραλία (Festival Hellenika) και την Αµερική (Onassis Foundation New York). Έχει συνθέσει µουσική για την ταινία µεγάλου µήκους “Ο Ξεναγός” και ήταν ο ενορχηστρωτής του άλµπουµ του Νίκου Σαρρή “Ποίηση του Αρχίλοχου”. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος µε τίτλο «Χοχλακάς» από την Violins Productions µε έδρα την Πάρο. Διδάσκει κιθάρα και κοντραµπάσο στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού.

Γιώργος Παπαϊωάννου

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Αθήνα. Σπούδασε μουσική από μικρή ηλικία στο Αττικό Ωδείο. Από την ηλικία των 15 χρόνων συμμετείχε σε ορχήστρες κλασικής μουσικής και σε διάφορα σύνολα με ποικίλα μουσικά στυλ. Tο 2000 ξεκίνησε σπουδές ηχοληψίας στο Ρέθυμνο και παράλληλα άρχισε την ενασχόληση του με την παραδοσιακή μουσική. Παρακολούθησε σεμινάρια τούρκικου και αραβικού βιολιού , βουλγάρικης μουσικής στο εργαστήρι Λαβύρινθος και   σεμινάριο ινδικής μουσικής στο ίδρυμα Royaumont της Γαλλίας με τον L.Subramaniam. Υπήρξε μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου. Από το 2012 διδάσκει βιολί στην τροπική μουσική στο Μουσικό Εργαστήριο του Λαβυρίνθου (ΜΕΛ), με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ross Dally. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, άλλες χώρες στην Ευρώπη και την Τουρκία. Έχει συνεργαστεί με  σημαντικούς και αγαπημένους του μουσικούς όπως ο Ross Dally, ο Κωστής Αβυσσινός, οι Χαΐνηδες και πολλούς άλλους. Είναι ενεργός στη δισκογραφία με πολλές συμμετοχές μεταξύ αυτών και στο γκρουπ Νέδα που είναι ιδρυτικό μέλος και του Michiel van Der Meulen. Το Anamesis είναι η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά το 2017. Το 2018 συνέθεσε μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου την μουσική για την ταινία του γνωστού Τούρκου σκηνοθέτη Emin Alper – “A tale from the three sisters (Kizkardesler)” που συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε πολλές διακρίσεις, μεταξύ αυτών ταινία της χρονιάς και καλύτερης μουσικής στο φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης. Το 2020 κυκλοφόρησε τον δίσκο “borago” σε συνεργασία με τον Γιάννη Ζάννη.

Νίκος Παπαϊωάννου

Ο Νίκος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στο Αττικό ωδείο, με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα, από όπου αποφοίτησε το 2009. Είναι αποφοίτος μουσικού σχολείου, όπου ασχολήθηκε με παραδοσιακά όργανα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου όπως το ούτι, το λαούτο και το σάζι. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στο Μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ross Daly, στο οποίο από το 2017 διδάσκει βιολοντσέλο στην τροπική μουσική. Το 2008 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Είναι ενεργός μουσικός έχοντας πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδακαι εξωτερικό καθώς και συμμετοχές σε θεατρικές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και στη δισκογραφία. Είναι ενεργό μέλος των Lemonostifel και συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Παπαϊωάννου, Πέτρος Μάλαμας, Φώτης Σιώτας, Κέλλυ Θωμά, Ross Daly, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Ματζούκης κ.ά. Το 2018 συνέθεσαν μαζί με τον Γιώργο Παπαϊωάννου τη μουσική για την ταινία «Α tale of three sisters» του Emin Alper με συμμετοχές σε φεστιβάλ κινηματογράφου (Berlin, Instabul etc) και διακρίσεις.

Φώτης Βεργόπουλος

Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τα παιδικά του χρόνια, τα έζησε στον τόπο καταγωγής του, την Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από μικρός, με την έμμεση παρακίνηση και επιρροή του πατέρα του, ο όποιος είχε διατελέσει μέλος της Απόδημης Κομπανίας στη Μελβούρνη. Μετά την αποφοίτηση του από το σχολείο, επέστρεψε στην Αυστραλία για να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός και ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το μπουζούκι, ενώ παράλληλα συμμετείχε με το μουσικό του σχήμα σε φεστιβάλ της Αυστραλίας όπως τα Brunswick Music Festival, Port Fairy Folk Festival κ.α. Απ’ τα τέλη του 2012 μένει μόνιμα στην Αθήνα, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές, όπως οι Μπάμπης Γκολές, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Μανώλης Πάππος, Δήμητρα Γαλάνη, Μάρθα Φριντζήλα, Ανατολή Μαργιόλα κ.ά.

Shushan Kerovpyan

Γεννημένη στο Παρίσι από οικογένεια μουσικών, η Shushan Kerovpyan από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με μουσικές από την Αρμενία και τη Μέση Ανατολή καθώς διδάχθηκε και Αρμένικο τροπικό τραγούδι από προφορική μετάδοση. Έχοντας καταγωγή και απ’ την Αμερική, επηρεάστηκε αρκετά από την Αμερικάνικη folk και soul μουσική. Παίζει και τραγουδάει με τους Collectif Medz Bazar (Γαλλο – Αρμενο – Τούρκικη μπάντα), The Circle Orchestra (Ελληνική μουσική), Akn Ensemble (Αρμένικη εκκλησιαστική μουσική), Kerovpyan Ensemble (Αρμένικη παραδοσιακή μουσική) καθώς συνεργάζεται και σε άλλα διάφορα projects.