Βασίλης Φιλίππου
Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Holloway University of London και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity Laban Conservatoire (Λονδίνο) και στο Koninklijk Conservatorium (Χάγη). Ολοκλήρωσε δύο ερευνητικές μελέτες με θέματα, τη σχέση του ήχου και του χώρου και τη μουσική της Μεσογείου ως επιρροή στην κλασική σύνθεση. Οι συνθέσεις του, επηρεασμένες από την ευρωπαϊκή κλασική μουσική και τις παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου, εκφράζουν τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες όπως αυτές σχηματίζονται με την αλληλεπίδρασή του, με τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους, το «Ο ήλιος της Αυκής» (2021) και το “Colourful Emptiness” (2022) ενώ το 2023 συμμετέχει στο άλμπουμ του Οδυσσέα Τουμάζου “Origins” στο τραγούδι και τα κρουστά.
Οδυσσέας Τουμάζου
Ο Οδυσσέας Τουμάζου είναι επαγγελματίας κιθαρίστας και συνθέτης. Το 2011 σπούδασε τζαζ κιθάρα στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μουσικών όπως ο Martijn van Iterson και Jesse Ruller. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια εξειδίκευσης και ιδιαίτερα μαθήματα από καινοτόμους καλλιτέχνες όπως οι Scott Henderson, Gilad Hekselman και Brad Mehldau. Ο Οδυσσέας εργάστηκε στο True School of Music στην Ινδία, διατελώντας, από το 2015 και για δύο έτη, επικεφαλής του τμήματος σπουδών κιθάρας. Το 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο “Ensticto” και το 2023 τη δεύτερη με τίτλο “Origins”.
Σάββας Λαγού
Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1991. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού όταν ήταν 9 χρονών και συνέχισε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity Laban και Royal Academy of Music του Λονδίνου αντίστοιχα. Τελεί μόνιμο μέλος στα δεύτερα βιολιά της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και υποκορυφαίος στα πρώτα βιολιά της Cyprus Chamber Orchestra και είναι ιδρυτικό μέλος του Fusionia Quartet, από το 2018, με το οποίο συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια το Σεπτέμβριο του 2019. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής στη Κύπρο, Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και στο Λονδίνο.
Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, ΑΠΘ με ειδίκευση στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία, έχει υποστηρίξει φωνητικά παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. και της Πειραματικής σκηνής της Τέχνης. Συμμετείχε στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, στη Θεσσαλονίκη, και συνεργάστηκε με τον Μ. Μαρμαρινό, ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση “Insenso”, για το Φεστιβάλ Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Sinafi trio, με το οποίο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “IHO” (2019) και κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Τουρκίας. Δημιούργησε το φωνητικό μουσικό σύνολο Nefes, στη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών ανώνυμων συνθετών της Μεσογείου, που διασκευάζει η ίδια μόνο για φωνές. Ενώ συνεργάζεται και με την κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία «Εν δυνάμει», με διασκευές από το ρεπερτόριο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της παράδοσης διασκευασμένα για φωνές.
Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ
Γεννήθηκε στην Αθήνα (1984). Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Λαϊκή και Παραδοσιακή Μουσική με ειδίκευση στο ούτι στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Έχει μεταπτυχιακό στο ούτι και την μουσική επιτέλεση, με άριστα, από το CODARTS-University of the Arts (Rotterdam), υπό την καθοδήγηση του Kudsi Erguner και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Leiden University, Academy of Performing Arts, με θέμα τον ρυθμικό αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση στην σύγχρονη τροπική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος του Ross Daly υπό την καθοδήγηση πολλών διάσημων μουσικών (Yurdal Tokcan, Evgenios Voulgaris, Harris Labrakis, Mercan Erzincan, Sokratis Sinopoulos). Είναι ιδρυτικό μέλος του Sinafi Trio, με το οποίο έχουν εκδώσει το άλμπουμ “IHO” (ZKALAN) και έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Τουρκία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία ενώ έχουν δώσει σεμινάρια στην Ελλάδα (Μουσικό Χωριό) και την Κύπρο. Παράλληλα είναι μέλος του “Fulya Ozlem ve Akustik Kabare”, συνεργάζεται με το “Rodopi Ensemble”, με τον Άλκη Ζοπόγλου και τον Γιάννη Κυριμκιρίδη ως “Crossover Trio”.
Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου (2013), με κύρια όργανά της το κανονάκι και το βιολοντσέλο. Από το 2022 παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στην τουρκική μουσική στο Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı του πανεπιστημίου της Νικομήδειας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Λαβύρινθο με τους Ömer Erdoğdular, Göksel Baktagir, Halil Karaduman, Ευγένιο Βούλγαρη, Χάρη Λαμπράκη, Erkan Oğur, Γιώργη Ξυλούρη, Uğur Işık, Ross Daly, Derya Türkan και Σωκράτη Σινόπουλο. Είναι μέλος του Sinafi trio (2014) και του NikoTeini (2020). Επίσης έχει συνεργαστεί με εξαίρετους μουσικούς όπως oı Melike Şahin, Sanaa Moussa, Ευγένιος Βούλγαρης, Lamia Yared, Νίκος Ανδρίκος, Σόλων Λέκκας, Απόστολος Σιδέρης, Selin Yücesoy. Έχει εκτενή παρουσία στην δισκογραφία: (Νίκος Ανδρίκος “Motivasyon” (2014), “Sedef” (Z müzik, 2017), Fulya Özlem ve Akustik Kabare “Manidar Boşluk” (Z müzik, 2018),Sinafi trio “İho” (2019), Melike Şahin “Kara Orman” (2019) κ.α). Πλέον ζει στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχει δημιουργήσει τη «Χορωδία Ιστός», με τουρκόφωνους, ερασιτέχνες χορωδούς από όλο το εθνοτικό φάσμα της Τουρκίας (Αλεβί, Εβραίοι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Λεβαντίνοι) που τραγουδούν ελληνόφωνα τραγούδια, και εμφανίζονται σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Νίκος Παραουλάκης
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977. Αργότερα, στην Αθήνα μαθητεύει και παίρνει πτυχίο στα Ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη), με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη και στην jazz κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά. Από το 2000 ασχολείται με την ανατολική και ελληνική μουσική παράδοση και διδάσκεται νέυ από τους Χάρη Λαμπράκη και Ömer Erdoğdular. Ο ίδιος έχει διδάξει νέυ στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Είναι ενεργό μέλος του μουσικού σχήματος Polis Ensemble, με τους οποίους έχουν εκδώσει τα albums “Polis Ensemble” (2019) και «Ήχος Ελληνικός» (2021). Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως: Ελένη Καραΐνδρου, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Αντώνη Απέργη, Μαρία Φαραντούρη, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Marta Sebastyen, Karine Polwart, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Ν.Κυπουργό, κ.α.Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους, σε δική του μουσική, ενορχήστρωση και ηχοληψία και παραγωγή: το δίσκο «Από το φως και το σκοτάδι» (MLK, 2014) και το “En Route” (2022).
Κυριάκος Ταπάκης
Απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης, διδάχτηκε ούτι από τους Α. Απέργη, Ι. Αρβανίτη, Β. Τζωρτζίνη, Κ. Παπαδοπούλου και παρακολούθησε σεμινάρια από καταξιωμένους μουσικούς όπως οι Necati Celik, Yordal Tokcan, Yildiran Guz (Τουρκία), Simon Shaheen (Παλαιστίνη), Ara Dinkjian (Αρμενία), Charbel Rouhana (Λίβανος). Έχει διδάξει διάφορα όργανα στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης, τη μουσική σχολή της Σταυρούπολης «Τετρακτύς», μαζί με τον Ross Daly στο ωδείο «Εν Χορδαίς», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τ.Ε.Ι. και στα μουσικά εργαστήρια που γίνονται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Είναι μέλος διαφόρων σχημάτων όπως Λωξάντρα, Balarom Trio, Κώστας Θεοδώρου quintet και έχει συνεργαστεί με μουσικούς, όπως: Σωκράτη Σινόπουλο, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη, Πετρολούκα Χαλκιά, Nedyalko Nedyalkov, Ψαραντώνη, Σαββίνα Γιαννάτου, Ross Daly, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Νίκο Κυπουργό, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μελίνα Κανά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργο Νταλάρα, David Lynch και Έλλη Πασπαλά.
Γιάννης Κυριμκιρίδης
Γεννημένος στα Ιωάννινα, το 1979, παίζει πιάνο από 4 ετών όταν ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική μουσική. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα και άρχισε να συμμετέχει ως πιανίστας στο συγκρότημα του Αρμένιου Haig Yazdjian, που επηρέασε τη μουσική του προσέγγιση και αισθητική και τον βοήθησε να αναπτύξει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τον ρόλο του πιάνου δίπλα σε αραβικά και ανατολικά όργανα, όπως το ούτι. Ηχογράφησε για την ECM records ως πιανίστας του Sokratis Sinopoulos Quartet το άλμπουμ «Οκτώ άνεμοι» (2013) και το άλμπουμ “Metamodal” (2019), με παραγωγό τον Manfred Eicher. Γράφει μουσική που χρησιμοποιείται σε πλήθος διαφημιστικών και ταινιών παγκοσμίως, ενώ δραστηριοποιείται στην αγορά των μουσικών βιβλιοθηκών ως συνθέτης με κατάλογο που υπερβαίνει τα 250 κομμάτια.
Βαγγέλης Καρίπης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική από μικρή ηλικία σπουδάζοντας ούτι και Βυζαντινή μουσική, ενώ από τα 16 άρχισε τη μελέτη των κρουστών. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Θάνος Μικρούτσικος, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Ξυδάκης, Ορφέας Περίδης, Haig Yazidjian, Ara Dinkjian, Theodosii Spasov, Ross Daly, Δόμνα Σαμίου κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει στις τελετές έναρξης κ λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004. Το 1997 με τον Πέτρο Κούρτη και τον Ανδρέα Παππά δημιουργούν το σύνολο κρουστών Κρόταλα με τους οποίου εκδίδουν τον ομώνυμο δίσκο το 2002. Επιπλέον έχει εκδώσει δύο προσωπικά άλμπουμ με τίτλους «Κρουστά» (1995) και «Φωνές Κρουστών» (2005). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών με σημαντικούς μουσικούς του χώρου όπως: Tricy Sankaran, Joe Santos, Jamey Haddad, Ahmer Misirli ενώ από το 2016 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα για τα παραδοσιακά κρουστά, στην μουσικολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.
Γιώργος Βεντουρής
Ο Γιώργος Βεντούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Πάρου. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Αλέξανδρο Ζέρβα, κιθάρα τζαζ με τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Αποστόλη Λεβεντόπουλο, αλλά και κλασσικό κοντραμπάσο με τον Βαγγέλη Ζωγράφο. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με τους Μάρθα Μαυροειδή, Αντώνη Απέργη, Stian Carstensen, Nedyalko Nedyalkov, Yordal Yoksan, Ross Daly, Eliza Carthy, Serkan Cagri, Αλέκα Κανελλίδου, Στάθη Κουκουλαρη, Νίκο Οικονομίδη, Λιζέτα Καλημέρη, Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Παυλίδη και άλλους. Έχει συνθέσει μουσική για την ταινία μεγάλου μήκους «Ο Ξεναγός». Έχει εκδώσει δυο προσωπικούς δίσκους: «Xοχλακάς» (2019) και «Πρώτο φως» (2023).
Θωμάς Μελετέας
Γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ερευνητικό-καλλιτεχνικό αντικείμενο την ερμηνεία και εκτέλεση στο ούτι με επιβλέποντα το Θύμιο Ατζακά. Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ με συνθέσεις του, ενώ έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό δισκογραφικών εκδόσεων. Ως ουτίστας έχει περιοδεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε παρουσιάζοντας τη μουσική του είτε ως μέλος σχημάτων καταξιωμένων μουσικών όπως ο Πέτρος Κλαμπάνης, η Αρετή Κετιμέ, ο Χρήστος Καλιοντζίδης, η Φένια Παπαδόδημα, ο Ραφαήλ Μελετέας και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει ούτι και θεωρία τροπικής μουσικής.
Λευτέρης Ανδριώτης
Ο Λευτέρης Ανδριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Παλλήνης. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, πτυχίο αρμονίας, αντίστιξη και φούγκα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού, jazz αρμονίας και ενορχήστρωσης στο ωδείο Φ. Νάκας.
Δημοσθένης Καραχριστοδούλου
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα και σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησει η ενασχόληση του με την κιθάρα και το μπάσο, ενώ μπήκε στον κόσμο της έθνικ-παραδοσιακής μουσικής μέσω της ινδιάνικης μουσικής και της φλογέρας. Αργότερα αρχίζει το ταξίδι της κατασκευής μουσικών οργάνων και έρχεται σε επαφή με την λύρα Κωνσταντινούπολης. Απόφοιτος της σχολής του Σίμωνα Καρρά στο Τμήμα Οργανοποιίας με δάσκαλο τον Μανώλη Γιαννουλάκη. Στη λύρα έχει μαθητεύσει με τους Γιώργο Κοντογιάννη, Στρατή Ψαραδέλλη, Σωκράτη Σινόπουλο, Μάρκο Σκούλιο και Derya Türkan, και με τον Νίκο Ανδρίκο στο πολίτικο λαούτο. Συνιδρυτής και σταθερό μέλος του σχήματος Urban Modal, συμμετέχει σε ποικίλα projects συναδέλφων μέσω ζωντανών εμφανίσεων αλλά και δισκογραφικά. Παράλληλα φοιτεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση την πολίτικη λύρα.
Πάρης Παράσχος
Ο Πάρης Παράσχος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1997. Από τα παιδικά του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, μπουζουκιού, μπάσου και κλασικής κιθάρας. Ως ερμηνευτής συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις σε Κύπρο και Ελλάδα δίπλα σε αξιόλογους ερμηνευτές με αναφορά σε πτυχές του ελληνικού ρεπερτορίου. Φοίτησε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο Δημοτικό Τραγούδι της Ελλάδας. Ασχολείται με την τραγουδοποιία, τη διδακτική αλλά και την έρευνα όσον αφορά την φωνητική εκτέλεση.
Φρειδερίκη Τομπάζου
Γεννημένη το 1995, ξεκίνησε να ασχολείται από μικρή με την μουσική μελετώντας κλασσική κιθάρα, κλασσικό τραγούδι και πιάνο. Αποφοίτησε με Άριστα από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας και συνέχισε τις σπουδές της στην ελληνική παραδοσιακή (δημοτική) μουσική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το παραδοσιακό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει το ενδιαφέρον της στην προπολεμική και σμυρναίικη σχολή του ρεμπέτικου τραγουδιού και στο λαϊκό τραγούδι. Συμμετέχει σε πολλά τοπικά συγκροτήματα και συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες και συναδέλφους σε μουσικά σχήματα, μουσικές σκηνές, μουσικές εκπομπές, συναυλίες, φεστιβάλ κ.α. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα λόγω και της πτυχιακής της έρευνας, εντάσσονται η κυπριακή μουσική και ο κοινός μουσικός πολιτισμός Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Κατερίνα Παράσχου
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (Αθήνα), στο Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού και Θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από μικρή παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας και πιάνου σε ωδείο. Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, με επίκεντρο το κλασσικό τραγούδι. Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με καλλιτέχνες όπως τον Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Αντώνη Μιτζέλο, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Παντελή Θαλασσινό και την Γεωργία Νταγάκη.
Αναστασία Ζακυνθινού
Aπό νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την κλασική κιθάρα, το τραγούδι και το ούτι. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, με μουσική ειδίκευση στο ούτι, και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πρώτο βραβείο στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραδοσιακού Τραγουδιού, στο Δρυμώνα Λευκάδας, απ’ τον πρόεδρο της επιτροπής Χρόνη Αηδονίδη. Δίδαξε στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας τα μαθήματα: ούτι, κλασική κιθάρα και χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής και στα μουσικά σεμινάρια της νομαρχίας Λευκάδας ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς (Mανώλης Λιδάκης, Μιχάλης Γκανάς, Χρόνης Αηδονίδης, Μαριώ κ.ά.).